“Moskva ide protiv svog naroda“

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Moskva ide protiv svog naroda“

Buduća šefica diplomatije Evropske unije (EU) Federika Mogerini ocenila je danas povodom ukrajinske krize da "Kremlj postupa suprotno interesima svog naroda".

Buduća šefica diplomatije EU kritikovala Vladimira Putina: Federika Mogerini

 

Ruski predsednik Vladimir Putin "nije poštovao obaveze koje je preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u više navrata", rekla je Mogerini, koja na mesto visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost dolazi posle Ketrin Ešton.

 

"U interesu je Ukrajine, Evrope i Rusije da kriza bude rešena politički, a ne vojno, jer takvo (vojno) rešenje jednostavno ne postoji", rekla je Mogerini.

 

Dosadašnja šefica italijanske diplomatije rekla je u intervjuu za "Korijere dela Sera" da namerava da aktivno obavlja svoju ulogu i kao potpredsednica Evropske komisije.

 

Povodom zamerki da nema dovoljno iskustva, Mogerini je podvukla da se 20 godina bavi isključivo međunarodnim i evropskim pitanjima, i da ima mnogobrojne kontakte u inostranstvu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.