Izvor: Blic, 28.Maj.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Uspešan prvi let ruskog putničkog aviona firme Irkut

Prvi probni let ruskog putničkog aviona za srednja putovanja MS-21-300 uspešno je izveden, saopštila je danas pres služba fabrike proizvođača aviona Irkut.

IMAGENS: Novo avião de passageiros russo MS-21-300 faz seu primeiro voo https://t.co/4hUJ8IPTii pic.twitter.com/L10ePu3gRh

"Putnički avion MS-21-300 je izveo svoj prvi let. Let je trajao 30 minuta. Avion je leteo na visini od 1.000 metara, brzinom od 300 kilometara na čas", saopšteno je iz pres službe, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruski mediji.

- Iskoristili smo najnaprednija tehnička sredstva, koja će osigurati veću udobnost za putnike i privlačne ekonomske karakteristike za avio kompanije. Sa zadovoljstvom želim da kažem da je prvi let MS-21 bio uspešan - rekao je direktor fabrike Irkut Oleg Demčenko.

Probni let su izveli piloti Oleg Kononenko i Roman Taskajev, a ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je Demčenka da čestita njemu i zaposlenima na, kako je zvanični Kremlj istakao, "značajnom događaju", navodi Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi let novog putničkog aviona iz Rusije: MC-21 spreman da razbije Boing-Erbas duopol

Izvor: TangoSix.rs, 29.Maj.2017, 08:03

Što se „novih“ letelica tiče, sada imamo Boingov MAX, Erbasov NEO, Bombardie C seriju, Embraerov E2, Micubiši MRJ, Komakov C919 a od juče i ruski MS-21. U poslednjih par godina sedam prvih letova. Uzbudljivo vreme za praćenje globalne civilne avijacije.. MC-21, peti novi program putničkog aviona...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.