Moskva: Sumnjivi snimci SAD-a

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Sumnjivi snimci SAD-a

Rusko Ministarstvo odbrane dovelo je u ponedeljak u pitanje autentičnost snimaka za koje Vašington tvrdi da prikazuju kako je Rusija nedavno granatirala položaje ukrajinske artiljerije.

Snimak Stejt departmenta koji, navodno, dokazuje umešanost Rusije u sukobe na istoku Ukrajine

 

Rusija odbacuje tvrdnje iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vašingtona da je umešana u sukobe u Ukrajini.

 

Američki Stejt department u nedelju je objavio snimke za koje tvrdi da pokazuju kako ruske snage pucaju preko granice na ukrajinsku artiljeriju.

 

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da nije moguće utvrditi autentičnost ovog materijala.

 

On je u obraćanju novinarima napomenuo da "ne postoje precizne reference o lokaciji" i ukazao na "ekstermno nisku rezoluciju" snimaka.

 

Na snimcima se vide oznake na terenu, za koje američki zvaničnici tvrde da su krateri od raketnih udara oko položaja ukrajinske vojske.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.