Moskva: Stradao francuski biznismen

Izvor: RTV Pink, 21.Okt.2014, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Stradao francuski biznismen

Četiri osobe su poginule u nesreći na moskovskom aerodromu Vnukovo kada se privatni avion sudario sa vozilom za čišćenje snega, a potom zapalio.



Pri sudaru privatnog aviona "Falkon-50" sa vozilom za čišćenje snega, u uslovima magle, poginuo je direktor francuskog energetskog koncerna "Total" Kristof de Maržeri. Kompanija "Total" je saopštenjem potvrdila da je stradao prvi čovek te kompanije. Osim njega stradalo je i sve troje članova posade. "Do nesreće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << je došlo oko ponoći po lokalnom vremenu, pre nego što je avion poleteo. Nakon sudara na pisti, avion se zapalio i poginuli su putnik i tri člana posade", izjavila je Elena Krilova, portparolka moskovskog aerodroma Vnukovo. "Istraga je pokazala da je vozač koji je upravljao vozilom za čišćenje snega bio pod uticajem alkohola. Postoji mogućnost da će veliki broj zaposlenih na aerodromu biti suspendovan, tokom trajanja istrage", rekao je novinarima Vladimir Markin, šef ruske istražne komisije, prenosi "Raša tudej". Detektivi su oduzeli tehničku dokumentaciju francuskog aviona "Falcon" koji se sudario na "Vnukovu" i uzeli uzorke goriva, navedeno je iz istražne komisije. Istražno odeljenje Ruskog istražnog komiteta za međuregionalni transport otvorilo je krivični postupak za povredu pravila bezbednosti aviosaobraćaja i pravila upravljanja avionom koja je rezultirala smrću više ljudi iz nehata, navodi agencija Itar Taš. Sada tim detektiva i operativaca koji istražuju nesreću, ispituje predstavnike Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta i zaposlene na aerodromu "Vnukovo" kao i svedoke, dodaje Itar Taš. Istražitelji ruskog komiteta pokušavaju da saznaju da li postoji video snimak incidenta i trenutno se razmatra četiri moguća uzroka avionske nesreće u moskovskom aerodromu. Postoje različite verzije udesa - krivica pilota , krivica dispečera, krivice vozača mašine uklanjanje snega, loša vidljivost. Predstavnica Moskovske međuregionalne istražne saobraćajne uprave Istražnog komiteta Tatjana Morozova, rekla je da je po prvim informacijama, avion leteo iz Moskve za Pariz, a na mestu nesreće su pronađena beživotna tela. Putin je danas uputio saučešće zbog tragične pogibije francuskog državljanina. "Vladimir Putin dugo poznaje de Maržerija s kojim je bio u bliskim poslovnim odnosima", naveo je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za Itar Taš.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.