Moskva: Ruski udar na Palmiru potpuna laž

Izvor: B92, 06.Okt.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Ruski udar na Palmiru potpuna laž

Ministarstvo odbrane Rusije odbacilo je kao "potpune laži" tvrdnje da su ruski avioni izveli vazdušne udare na sirijski grad Palmiru.

"Svi izveštaji stranih medija da su ruski avioni izveli vazdušne napada ne grad Palmiru potpuna su laž", rekao je portparol ministarstva Igor Konašenkov.

"Naša avijacija u Siriji ne gađa naseljena područja, niti spomenike kulture", rekao je on.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, Islamska grupa je to iskoristila u Palmiri i, prema izveštajima nekih stranih medija, nedavno raznela čuvenu Trijumfalnu kapiju u tom drevnom gradu.

Sirijska državna televizija javila je ranije danas da su ruski avioni gađali su položaje Islamske države (ID) u sirijskom gradu Palmiri i severnoj pokrajini Alepu.

U tim izveštajima se navodi da je u napadima uništeno 20 vozila i tri skladišta oružja ID u Palmiri i da su to bili prvi vazdušni udari ruskih aviona protiv džihadista u tom području.

U pokrajini Alepo na meti ruskih aviona bili su gradovi Al-Bab i Deir Hafer, na oko 20 kilometara istočno od vojnog aerodroma, trenutno pod opsadom ID, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Nismo bombardovali Palmiru, to je potpuna laž"

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2015

Ministarstvo odbrane Rusije odbacilo je kao "potpune laži" tvrdnje da su ruski avioni izveli vazdušne udare na sirijski grad Palmiru...- Svi izveštaji stranih medija da su ruski avioni izveli vazdušne napada ne grad Palmiru potpuna su laž - rekao je portparol ministarstva Igor Konašenkov...- Naša...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.