Moskva: Pritisci nemaju perspektivu

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Pritisci nemaju perspektivu

Rusija je izrazila nadu da će SAD ukinuti sankcije Kubi i "drugim zemljama" posle odluke predsednika SAD Baraka Obame da normalizuje odnose s Havanom.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova se nada da će uslediti "potpuno ukidanje trgovinskog embarga SAD prema Kubi, koji je na snazi od 1961. godine".

"Američki predsednik je priznao da dugogodišnji pokušaji da se izoluje Kuba nisu dali rezultate", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako se dodaje, "ostaje nam da se nadamo da će Vašington ubrzo shvatiti da slične sankcije i pritisak na druge zemlje nemaju perspektivu".

Moskva je ocenila i da je sinoć objavljena normalizacija odnosa u interesu i Kube i SAD, kao i međunarodne bezbednosti, preneli su ruski mediji.

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je sinoć da je to najznačajnija promena američke spoljne politike za više od pola veka, i da dosadašnja politika nije koristila američkim interesima.

Predsednik Kube Raul Kastro pozdravio je obnavljanje odnosa sa SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.