Moskva: Pozivi Evropske unije Srbiji da se pridruži sankcijama su grubi i prosti!

Izvor: BKTV News, 24.Nov.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Pozivi Evropske unije Srbiji da se pridruži sankcijama su grubi i prosti!

Predsednik Državne dume Ruske Federacije Sergej Nariškin izjavio je danas da su pozivi Evropske unije Srbiji da se pridruži sankcijama protiv Rusije „grubi i prosti“.

„Pre samo nekoliko dana smo čuli grubu i rekao bih, prostu izjavu jednog visokog zvaničnika EU upućenu nezavisnoj i suverenoj državi Srbiji, koja je glasila: „Trebalo bi da se pridružite takozvanim antiruskim sankcijama, inače za vas nema mesta u EU“, rekao je Nariškin na međunarodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << konferenciji u prestonici Kazahstana, Astani.
Prema njegovim rečima, takav stav EU je u suprotnosti sa normama međunarodnog prava i zapravo je „ucena“, prenela je ruska agencija Tas s.
„Takvi koraci, bez sumnje, nemaju ništa zajedničko sa principima suverene jednakosti niti sa načelima poštovanja u pogledu istorije, kulture i tradicije jedne partnerske države“, zaključio je Nariškin.
Prošle nedelje je Johanes Han, komesar EU za politiku susedstva i pregovore o proširenju, koji je u četvrtak boravio u poseti Beogradu, rekao da bi Srbija trebalo da uskladi svoju spoljnopolitičku poziciju sa evropskim stavom namećući antiruske ekonomske sankcije, navodi ruska agencija.
U međuvremenu i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić su izjavili da Srbija neće nametati sankcije Rusiji uprkos njihovom cilju pridruživanja Evropskoj uniji, ističe Tas s i napominje da je Nikolić priznao da članstvo u EU, kojem Srbija teži, podrazumeva obavezu sleđenja zajedničke spoljne politike.
Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič rekao je u četvrtak da se Moskva nada da će se Srbija setiti prijateljskih odnosa koje ima sa Rusijom kada bude odlučivala da li će se pridruziti sancijama EU protiv Moskve, podseća agencija Tas.
 
Izvor: tanjug.rs
The post Moskva: Pozivi Evropske unije Srbiji da se pridruži sankcijama su grubi i prosti! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nariškin: Zahtev EU da Srbija uvede sankcije Rusiji je drzak

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2014

24.11.2014. -..Predsednik Državne dume Sergej Nariškin zahtev Evropske unije da se Srbija priključi antiruskim sankcijama smatra drskom izjavom, koja nema ničeg zajedničkog sa principima suverene jednakosti zemalja, koje ulaze u taj savez...Protekle nedelje evropski komesar za susedstvo i pregovore...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.