Moskva: Odgovorićemo na svaki potez NATO

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Odgovorićemo na svaki potez NATO

Obrazloženja NATO za razmeštanje snaga prema granicama Rusije su kamuflaža i to su koraci na koje će Moskva sigurno odgovoriti.

To je rekao portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov, uz navode da projekat širenja NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ka Rusiji nije nov.

“Izmišljena obrazloženja o mogućoj pretnji koja dolazi iz Rusije su kamuflaža koja se koristi da bi se sakrili planovi o širenju NATO prema našim granicama. Ovde govorimo o proširenju vojnog prisustva na samim granicama Rusije“, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, takvi planovi NATO ne mogu da izazovu drugo osećanje osim žaljenja.

“Naravno, svaki plan NATO da približi svoju vojnu infrastrukturu Rusiji vodiće recipročnim koracima koji su neophodni da bi se uspostavila neophodna jednakost“, dodao je Peskov.

On je na ovakav način odgovorio na najave lidera NATO Jensa Stoltenberga da će Alijansa nastaviti sa razvijanjem plana za stvaranje jedinice za brza dejstva uz građenje novih komandnih centara u Mađarskoj i Sloveniji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskva: Odgovorićemo na svaki potez NATO-a

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2015

MOSKVA - Obrazloženja NATO za razmještanje snaga prema granicama Rusije su kamuflaža i to su koraci na koje će Moskva sigurno odgovoriti, rekao je portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov, uz navode da projekat širenja NATO ka Rusiji nije nov...“Izmišljena obrazloženja o...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.