Moskva: Novo primirje u Alepu nije na dnevnom redu

Izvor: B92, 24.Okt.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Novo primirje u Alepu nije na dnevnom redu

Moskva -- Novi "humanitarni prekid vatre" u sirijskom gradu Alepu, u kome su nastavljeni sukobi između sirijskih i pobunjeničkih snaga, nije na dnevnom redu.

To je izjavio zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

"Pitanje novog humanitarnog prekida vatre nije na dnevnom redu", rekao je Rjabkov.

Prethodni trodnevni prekid vatre u Alepu, koji je istekao u subotu uveče, nije omogućio evakuisanje povređenih iz pobunjeničkih četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog ključnog strateškog grada na severu Sirije.

Sirijske vladine snage uz podršku ruske avijacije pojačale su napade na pobunjenički deo Alepa od 22. septembra, zbog čega su predstavnici međunarodnih organizacija i svetski zvaničnici počeli da ih optužuju za ratne zločine.

U drugom po veličini sirijskom gradu, podeljenom na četvrti pod kontrolom vladinih i pobunjeničkih snaga, nalazi se trenutno oko 250.000 civila.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.