Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Avg.2016, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Napadač držao taoce u banci, pa se predao policiji

Nepoznati muškarac pretio je da će aktivirati eksploziv u kancelariji "Sitibanke" u centralnom delu Moskvu, izjavili su danas očevici.

Na terenu su pripadnici specijalnih jedinica, a nakon pregovora pušteni su svi taoci i on se predao policiji.

- On se sam predao policiji i sada ga vode istražiteljima da ga ispitaju - rekla je portparolka Ruskog istražnog komiteta za Moskvu, Julija Ivanova, javlja agencija TASS.

Kako prenosi TASS, pozivajući se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na izvor u policiji, šef policije Moskve Anatoli Jakunjin vodio je pregovore sa otmičarem.

Očevici su toj agenciji rekli da muškarac koji ima od 55 do 60 godina ima kutiju umotanu u žutu traku i da se vide žice.

Prema njihovim navodima čovek je pretio da će aktivirati eksploziv i tvrdio da je biznismen iz moskovske oblasti koji je do nedavno proizvodio zdravstvene proizvode.

On je takođe rekao da je nedavno bankrotirao i traži od vlasti da formiraju telo za bankrot privatnih lica, rekao je jedan izvor za agenciju TASS.

Ta agencije je prethodno objavila, pozivajući se na neimenovani izvor iz policije, da je otmičar unapred planirao napad na banku.

- On je napravio nešto nalik eksplozivnoj napravi i čak kupio voki-toki - precizirao je on.

Ipak, prema rečima jednog od izvora agencije TASS, napadač nije imao eksplozivnu napravu već je kutiju iz kojih su virile žice napunio solju.

Nakon pregovora, otmičar je oslobodio sve taoce i predao se policiji.

Istraga je u toku, a očekuje se da će odgonetnuti sve detalje.

Policija veruje da se radi o Aramu Petrosjanu, rođenom 1961. godine, ali još neće komentarisati tačnost te informacije.

Oni su blokirali prilaze banci i okolnim ulicama. Na licu mesta su i pripadnici specijalnih jedinica, kao i ruske Nacionalne garde.


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.