Moskva: Koalicija predvođena SAD greškom ubila desetine iračkih civila

Izvor: RTS, 22.Okt.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Koalicija predvođena SAD greškom ubila desetine iračkih civila

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je koalicija predvođena SAD odgovorna za jučerašnji vazdušni napad na pogrebnu kolonu kod iračkog grada Kirkuka u kojem su, kako se tvrdi, stadale desetine civila, uključujući žene i decu. Portparol ministarstva Igor Konašenkov je ocenio da takvi napadi nose obeležje "ratnih zločina".
Portparol ruskog ministarstva Igor Konašenkov rekao je da su avioni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koalicije učesnike povorke indentifikovali kao teroriste Islamske države.

"Prema navodima svedoka, pogrebna povorka je greškom je zamenjena za teroriste. Desetine civila je poginulo uključujući žene i decu", naglasio je Konašenkov.
Utvrdili smo da se napad dogodio u Dakuku, 30 kilometara južno od Kirkuka, gde prema našim podacima nema džihadista, dodao je Konašenkov.
Konašenkov je ocenio da takvi napadi nose obeležje "ratnih zločina". Suviše često meta koalicije su venčanja, pogrebne povorke, bolnice, policijske stanice i humanitarni konvoji, rekao je Konašenkov.
U prvim izveštajima o napadu agencija AFP je prenela navode lokalnih zvaničnika da je 15 žena poginulo, a više od 50 ranjeno.
 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: SAD su odgovorne za stravičan napad na civile u Dakuku

Izvor: Blic, 22.Okt.2016

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je Koalicija na čelu sa SAD odgovorna za napad na civile koji su žalili stradale u Dakuku u petak, ubivši mnoge od njih, uključujući žene i decu, prenosi "Raša tudej"...- Avioni Kolalicije naizgled su pomešali civile sa džihadistima Islamske države, sudeći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.