Moskva: BiH, ne šaljite oružje UKR

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: BiH, ne šaljite oružje UKR

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je na Bosnu i Hercegovinu da obustavi isporuku oružja ukrajinskoj vojsci.

U saopštenju objavljenom na sajtu ruskog MSP navodi se da je to reakcija na navode da se u ukrajinskom ratu koristi municija proizvedena u BiH.

“Zabrinuti smo zbog toga što to oružje koriste ukrajinske bezbednosne snage, koje njime bombarduju gradove i ubijaju civile. Rezultate takvih nehumanih poteza vidimo u mnogim gradovima i selima na jugoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Ministarstvo je uputilo apel vlastima BiH da obustavi nameru slanja oružja Kijevi.

“Takvi planovi su u suprotnosti sa međunarodnim standardima, obavezama članica OEBS. Takav potez, naročito sada, kada je nasilje na jugoistoku Ukrajine eskaliralo, neće pomoći mirnom rešenju problema i dovešće do novih civilnih žrtava”, zaključuje se u saopštenju.

Prethodno je objavljeno da je Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić podneo je ostavku jer se nije složio sa prodajom četiri pošiljke municije Ukrajini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MOSKVA PORUČILA BOSNI: Ne šaljite oružje Ukrajini, rezultat su mrtvi civili!

Izvor: Press, 30.Jan.2015

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je na Bosnu i Hercegovinu da obustavi isporuku oružja ukrajinskoj vojsci. . U saopštenju objavljenom na sajtu ruskog MSP navodi se da je to reakcija na navode da se u ukrajinskom...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.