Moguće oštrije sankcije Moskvi

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće oštrije sankcije Moskvi

MOSKVA - Savjet za spoljne poslove Evropskog parlamenta odobrio je rezoluciju o pooštravanju sankcija EU protiv Rusije, u slučaju da Moskva ne ispunjava uslove sporazuma iz Minska.

Pres-služba Evropskog parlamenta saopštila je da će u junu nacrt rezolucije ući u skupštinsku proceduru na glasanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenosi RIA "Novosti".

"Ukoliko Rusija nastavi da destabilizuje situaciju na istoku Ukrajine i ne odustane od nezakonite aneksije Krima, Evropska unija će biti prinuđena da pooštri sankcije i isporuči Ukrajini odbrambeno oružje i drugu vojnu tehniku", navodi se u nacrtu rezolucije.

U rezoluciji se ističe da je neophodno da EU sarađuje sa SAD i NATO radi bezbjednosti crnomorskog regiona.

Kao i sve druge rezolucije Evropskog parlamenta i ova je neobavezujuća.

Lideri EU uskoro će razmotriti produženje ekonomskih sankcija protiv Rusije, koje ističu 31. jula, podsjeća "Raša tudej".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Moguće pooštravanje sankcija Rusiji

Izvor: Blic, 06.Maj.2015

Savet za spoljne poslove Evropskog parlamenta odobrio je rezoluciju o pooštravanju sankcija EU protiv Rusije, u slučaju da Moskva ne ispunjava uslove sporazuma iz Minska...Pres-služba Evropskog parlamenta saopštila je da će u junu nacrt rezolucije ući u skupštinsku proceduru na glasanje, prenosi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.