Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć projekat sličan "Južnom toku"

MOSKVA - Rusija je spremna da realizuje projekat izgradnje gasovoda ispod Crnog mora sličan projektu "Južni tok" ukoliko Evropska komisija pokaže da je zainteresovana, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Radi se na takvim projektima i vode se diskusije sa potencijalnim partnerima, ali na kraju će sve zavisiti od toga koliko je predvidljiva i konstruktivna Evropska komisija", rekao je Peskov.

On je dodao da "niko ne može da nameće takve projekte", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenio je TASS.

"Rusija namjerava da to uradi ako bude interesovanja. Ruska strana je to potvrdila u više prilika", rekao je portparol predsjednika Vladimira Putina.

Peskov je rekao da "trenutno ne postoji projekat sličan `Južnom toku`", od kojeg se odustalo "nakon što je Evropska komisija zauzela poziciju u vezi s tim".

"Ruska strana nije inicirala ukidanje tog projekta", naglasio je Peskov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.