Medvedev optužio zvaničnike Turske: Imaju finansijsku pomoć od ID

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev optužio zvaničnike Turske: Imaju finansijsku pomoć od ID

MOSKVA - Premijer Rusije Dmitri Medvedev optužio je zvaničnike Turske da "imaju finansijsku korist od tzv. Islamske države".

Naime, Medvedev je kazao "da postoji međusobna trgovina naftom između Turske i ISIS-a i da zvanična Anakara štiti tzv. Islamsku državu zbog ilegalne trgovine naftom i prihoda koje turski zvaničnici dobijaju od te prodaje".

Turska je juče srušila ruski borbeni avion Suhoj Su-24 >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na granici sa Sirijom. Turska tvrdi da je do rušenja aviona došlo jer je on prešao u turski zračni prostor, što Rusi demantiraju.

Medvedev je takođe naveo da je moguće da zatraži zabranu radu truskim kompanijama na ruskom tržištu, a i da se zajednički projekti otkažu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.