Hrvati na nepošten način stekli novac i snabdeli Zagreb

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvati na nepošten način stekli novac i snabdeli Zagreb"

Moskva -- Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je cilj tekstova u hrvatskim medijima da se potkopaju odnosi Moskve sa balkanskim zemljama, prenosi TAS.

"Cilj propagande izgrađene na opakim spekulacijama oko lažnih vesti je prilično očigledan - zadatak je da se našteti saradnji Rusije sa prijateljskim zemljama na Balkanu, pre svega sa Srbijom", piše u saopštenju ovog ministarstva, povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pisanja hrvatskog "Večernjeg lista".

Ministarstvo je navelo da je Rusija bila posvećena embargu na snabdevanje oružjem zaraćenih strana u Jugoslaviji, nametnutom u razdoblju od 1991. do 1995. godine.

"Nije tajna da su u tom vremenskom periodu zemlje centralne i istočne Evrope, kao i bivše sovjetske republike, imale velike količine sovjetskog oružja, municije i vojne opreme. Prema našim saznanjima, Hrvati koji su na nepošten način stekli novac iskoristili su ovo kako bi snabdeli Zagreb. Naravno da Ruska Federacija nikada nije imala nikakve veze s ovim", dodaje se u saopštenju.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin kaže da su spinovanja o navodnim isporukama Hrvatskoj raketnih kompleksa S-300 iz Rusije "laž i provokacija".

Njihov cilj je, ističe Čepurin u izjavi za Tanjug, da se nanese šteta Srbiji, koja čuva i razvija prijateljstvo sa Rusijom, te da se oslabi poverenje između srpskog i ruskog naroda.

"Još jednom izjavljujem da Rusija nije nikad isporučivala naoružanje kršeći međunarodne norme i embargo na isporuku naoružanja za zemlje bivše Jugoslavije, koji je bio uspostavljen od Saveta bezbednosti UN", rekao je Čepurin.

Hrvatski mediji pišu o navodnom ruskom snabdevanju Zagreba oružjem tokom embarga u periodu od 1991. do 1995, uključujući raketne sisteme protivvazdušne odbrane S-300.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi se brane: Bilo je tada mnogo sovjetskog oružja, a Hrvati...

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2017

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je cilj tekstova u hrvatskim medijima da se potkopaju odnosi Moskve sa balkanskim zemljama, prenosi TASS..."Cilj propagande izgrađene na opakim spekulacijama oko lažnih vesti je prilično očigledan - zadatak je da se našteti saradnji Rusije sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.