MOSKVA O POTEZIMA EU: Destruktivna politika koja nikud ne vodi!

Izvor: Press, 30.Jan.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA O POTEZIMA EU: Destruktivna politika koja nikud ne vodi!

Odluka Evropske unije da produži sankcije Rusiji zbog događaja u Ukrajini je destruktivna politika koja nikuda ne vodi, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
"Vreme je da Evropska unija zaista razmisli o posledicama zadržavanja sankcija koje samo nanose štetu narodima i privredama naših zemalja", kaže se u saopštenju iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Moskve koje je preneo AFP.

Kako je navedeno, Rusija se oseća razočarano jučerašnjom odlukom EU da doda nova imena na listu sankcionisanih.
"Jednostrano gledanje Brisela na sukob unutar Ukrajine oduzima mu pravo da se ponaša kao nepristrasni posrednik", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:
RUSI UZVRAĆAJU: EU je za žaljenje, jedino što zna je da nas kritikuje!
MOSKVA PORUČILA BOSNI: Ne šaljite oružje Ukrajini, rezultat su mrtvi civili!
ČOVEK KOJI JE ZNAO SVE 20 GODINA UNAPRED: Šef Švajcarske nacionalne banke predvideo krizu evrozone!
   
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je u saopštenju optužilo Kijev za izazivanje nedavnog novog talasa nasilja na istoku Ukrajine kako bi uticao na ministre spoljnih poslova EU.
"Na snazi i dalje ostaju naši konkretni predlozi za rešavanje situacije u Ukrajini i vraćanje evropskog procesa na konstruktivan put", kaže se u saopštenju.

I stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov ocenio je da je odluka Brisela da produži sankcije Rusiji do septembra "za žaljenje".
"Posmatrajući stvari na tako ograničen način, EU ustvari dodatno testira naše partnerstvo - partnerstvo između Rusije i EU, što je za žaljenje", rekao je Čižov, komentarišući jučerašnji sastanak šefova diplomatije EU na kome je doneta odluka o produžavanju sankcija Moskvi.

On smatra da su "svi elementi reakcije EU na situaciju u Ukrajini pogrešni".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Destruktivna politika EU nigde ne vodi

Izvor: RTS, 30.Jan.2015

Odluka Evropske unije da produži sankcije Rusiji zbog događaja u Ukrajini je destruktivna politika koja nikuda ne vodi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. . Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo...

Nastavak na RTS...

Moskva: Destruktivna politika EU ne vodi nigde

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

Odluka Evropske unije da produži sankcije Rusiji zbog događaja u Ukrajini je destruktivna politika koja nikuda ne vodi, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije..."Vreme je da Evropska unija zaista razmisli o posledicama zadržavanja sankcija koje samo nanose štetu narodima i privredama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.