Lukašenko: Zapad počeo da nas zastrašuje kako bi raskinuo belorusko-rusko jedinstvo

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: Zapad počeo da nas zastrašuje kako bi raskinuo belorusko-rusko jedinstvo

Negativne izjave Zapada o rusko-beloruskim manevrima „Zapad-2017”, koji su planirani za jesen, pokazuje njihovu želju da raskinu vojnopolitičko jedinstvo Moskve i Minska, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenka.

„Kakva je reakcija na Zapadu na manevre, počeli su da nas zastrašuju. To čine kako bi raskinuli belorusko-rusko vojnopolitičko jedinstvo”, rekao je on u obraćanju beloruskom narodu i parlamentu, prenosi „Vzglяd”.

Lukašenko je apelovao da ne treba nagomilavati rusko-beloruske probleme.

„Naši odnosi sa Ruskom Federacijom imaju poseban, strateški karakter. Postignut nivo razumevanja između dve zemlje i odnos pun poverenja među predsednicima omogućavaju nam da otvoreno razmotrimo sva osetljiva pitanja i da nalazimo kompromise”, izjavio je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je takođe rekao da je Minsk spreman da Evropi uvede kontrasankcije.

„Nas ne puštaju na tržišta Evropske unije. Zašto mi ne bismo zaštitili svoje tržište, zašto mi ne bismo potpuno simetrično i adekvatno pokazali vrednost Belorusije?” – rekao je Lukašenko.

On je takiođe istakao da od vlade Belorusije očekuje „konkretne poteze”.

Prema rečima Lukašenka, zemlja treba da izlazi na tradicionalna tržišta i pre svega na rusko, jer je „beloruska privreda tražena u Rusiji”.

Ruska reč

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.