Lavrov: Slični pristupi Moskve i Vatikana prema krizama

Izvor: RTS, 22.Avg.2017, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Slični pristupi Moskve i Vatikana prema krizama

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prilikom susreta sa vatikanskom državnim sekretarom, kardinalom Pjetrom Parolinom, rekao da je zadovoljan napretkom u dijalogu.
Lavrov kaže da mu je drago što su održali sastanak koji pruža dobru priliku za nastavak dijaloga koji su započeli u Vatikanu u decembru prošle godine.

"Zadovoljni smo napretkom u našem dijalogu. Naši stavovi po pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešavanja krize, borbi protiv terorizma i olakšavanja dijaloga među civilizacijama su slični", rekao je Lavrov, prenosi Tas.
Prema njegovim rečima, veoma je važno da napreduje i međuverski dijalog, što je istorijski iskorak koji se desio na sastanku pape i partijarha Moskve i cele Rusije u februaru 2016. godine.
Šef ruske diplomatije istakao je i da Moskva planira više zajedničkih projekata sa Vatikanom koji se odnose na kulturu i kulturno nasleđe.
Kardinal Pjetro Parolin izjavio je da postoji "pozitivan impuls" iza ideje da papa Franja poseti Rusiju, ali i sugerisao da mora još dosta toga da se uradi da bi se to desilo.
Ipak, on nije, govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim, precizirao datum eventualne papine posete Rusiji, prenosi Rojters.
Prema njegovim rečima, on je posetu Moskvi iskoristio da izrazi zabrinutost zbog teškoća sa kojima se suočava Rimokatolička crkva u Rusiji i dodao da se Moskva i Vatikan ne slažu oko položaja hrišćana u određenim delovima sveta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.