Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2017, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija nema veze sa prevratom u CG, optužbe neosnovane

MOSKVA - Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da su neosnovane optužbe Crne Gore o umiješanosti Moskve u pokušaj prevrata u toj zemlji.

Lavrov je nazvao neosnovanim optužbe o tome da su ruski državni organi navodno umiješani u organizaciju pokušaja prevrata u Crnoj Gori, prenose ruski mediji.

On je dodao da je to jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u nizu optužbi prema Rusiji, te podsjetio na ranije optužbe za hakerske napade, za umiješanost u izborne kampanje većine zapadnih zemalja, o vezama administracije američkog predsjednika Donalda Trampa sa ruskim specijalnim službama.

Lavrov je dodao da ni za jednu od tih neosnovanih optužbi nisu iznesene činjenice.

Ranije je specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić saopštio da su neki ruski državni organi navodno bili umiješani u pokušaj prevrata u Crnoj Gori za vrijeme izbora u oktobru 2016. godine, kada je uhapšeno 20 građana Srbije zbog sumnje da su pripremali puč.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

KREMLJ ODBACIO OPTUŽBE CRNE GORE O UMEŠANOSTI U PUČ: To je apsurdno!

Izvor: Kurir, 20.Feb.2017

..."To su apsurdne optužbe Mi se ne mešamo u unutrašnje stv..Crnogorski specijalni državni tužilac Milivoje Katnić izjavio je sinoć da se, na čelu grupe koja je planirala teroristicke napade, ubistvo tadašnjeg premijera Đukanovića i zaustavljanje puta Crne Gore ka NATO, nalazio Eduard Širokov,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.