Lavrov: Ohrabriti zaraćene strane da traže rešenje

Izvor: Blic, 25.Jan.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ohrabriti zaraćene strane da traže rešenje

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je američkom državnom sekretaru Džonu Keriju da je Moskva spremna da učini sve i ohrabri zaraćene strane na istoku Ukrajine da traže mirno rešenje sukoba.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da su Lavrov i Keri razgovarali danas telefonom i da je Keri predložio proširivanje grupa međunarodnih igrača koji pokušavaju da pomognu u nalaženju mirnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešenja na istoku Ukrajine.

"Lavrov je istakao spremnost Rusije da učini sve u njenoj moći da ohrabri sve strane u pravcu mirnog rešenja", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da "se istinski rezultati mogu postići samo direktnim dijalogom Donjecka i Luganska, što Kijev izbegava svim sredstvima, čime se opredelio za vojni pritisak na jugoistočnu Ukrajinu"
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LAvrov: Kijev se opredelio za vojni pritisak

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2015

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je američkom državnom sekretaru Džonu Keriju da je Moskva spremna da učini sve i ohrabri zaraćene strane na istoku Ukrajine da traže mirno rešenje sukoba...U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da su Lavrov i Keri razgovarali telefonom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.