Patrijarh Kiril služio ponoćnu liturgiju u najvećem pravoslavnom hramu: Putin i Medvedev među prisutnim vernicima (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2017, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Kiril služio ponoćnu liturgiju u najvećem pravoslavnom hramu: Putin i Medvedev među prisutnim vernicima (FOTO) (VIDEO)

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je večeras ponoćnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Takođe je na Veliku subotu, uoči sutrašnjeg Uskrsa, osveštao i veliki uskršnji kolač od oko 1.500 kilograma, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

Kako je Saopštila je pres služba tamošnje Patrijaršije, uskršnji kolač napravljen je od sedam delova, a u njegovom ukrašavanju učestvovali su predstavnici omladinskog ogranka Moskovske gradske eparhije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << volonteri Prehrambene fondacije "Rus", članovi pokreta "Pravoslavni dobrovoljci" i drugi.

Sutra, na Uskrs, osveštani kolač moći će da probaju svi koji žele na svečanosti na trgu ispred Hrama.

Patrijarh Kiril je osveštao i "Korpu dobrote" u kojoj se nalaze hiljade uskršnjih jaja koja su obojili štićenici domova za nezbrinutu decu i drugih dečijih ustanova iz Moskve i Moskovske oblasti.

Liturgiji u najvećem pravoslavnom hramu na svetu prisustvovali su predsednik i premijer Rusije, Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev.

Foto: Tanjug/AP

Bogosluženje prati nekoliko hiljada ljudi, prenose ruski mediji, kojima se patrijarh obratio tradicionalnim pozdravom: "Hristos Vaskrse!"

Pogledajte snimak cele liturgije:



(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski patrijarh osveštao uskršnji kolač od 1,5 tonu (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Apr.2017

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osveštao je na Veliku subotu, uoči sutrašnjeg Uskrsa, u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi veliki uskršnji kolač od oko 1.500 kilograma MOSKVA - Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osveštao je na Veliku subotu, uoči sutrašnjeg Uskrsa,...

Nastavak na Večernje novosti...

(VIDEO) ČUDO NA VASKRŠNJOJ LITURGIJI: Na Putinovom čelu ponovo se ukazao krst!

Izvor: Kurir, 16.Apr.2017

...Ponoćnoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja, najvećem pravoslavnom hramu na svetu, zajedno sa hiljadama vernika prisustvovao je i predsednik Rusije, Vladimir Putin..Neobično je da se i ove, kao i prošle godine dok je celivao ruku patrijarhu Kirilu na licu Putina ukazao neobičan znak U jednom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.