Kinezi i Rusi kritikuju SAD zbog rasizma

Izvor: Press, 20.Avg.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi i Rusi kritikuju SAD zbog rasizma

Prema analizi agencije AP, Pekingu i Moskvi su ubistvo u američkoj provinciji i demonstracije koje su usledile, dobro došli da uzvrate na kritike iz SAD u kojima se redovno naglašava da ruski i kineski režim čvrsto kontrolišu proteste i zatvaraju političke neistomišljenike.

“Očigledno je da bi SAD trebalo da se koncetrišu na rešavanje sopstvenih problema, umesto da uvek upiru prstom na druge”, navela je kineska >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << državna agencija Sinhua.

I kineski tabloidi, kao i listovi komunističke partije osudili su nasilje u SAD, ističući da je “ironija” američka kritika ophođenja Kine prema manjinama.

Ruska državna televizija stavila je akcenat u svojim izveštajima na nasilne akcije policije prema demonstrantima, navodeći da je primena sile prema demonstrantima u SAD brutalnije nego u Rusiji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.