Kanada uvela nove sankcije protiv Rusije

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada uvela nove sankcije protiv Rusije

Kanada je juče uvela nove sankcije protiv Rusije, kojima su obuhvaćena četiri vojna generala, banka i pet proizvođača oružja, zbog podrške Moskve proruskim snagama na istoku Ukrajine.

Ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd je u saopštenju naveo da je ova 12. runda ekonomskih sankcija uvedena zbog "nastavka agresije" Moskve na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ukrajine.

Berd je najavio i da će Kanada u Ukrajinu uputiti više od 300 posmatrača, među kojima i 12 poslanika, da nadgledaju izbore, koji će biti održani 26. oktobra.

SAD i EU su prošle nedelje uvele nove sankcije Rusiji zbog njene politike prema Ukrajini.

EU je objavila listu sankcija protiv Rusije, kojima se cilja na velike ruske banke u državnom vlasništvu, kao i na naftne i gasne firme i kompaniju za proizvodnju aviona OAK.

Moskva je kritikovala politiku sankcija Evropske unije protiv Moskve i upozorila da "dalje odmotavanje spirale kaznenih mera EU" znatno sužava mogućnosti za dijalog.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kanada uvela nove sankcije protiv Rusije

Izvor: Capital.ba, 17.Sep.2014

OTAVA, Kanada je juče uvela nove sankcije protiv Rusije, kojima su obuhvaćena četiri vojna generala, banka i pet proizvođača oružja, zbog podrške Moskve proruskim snagama na istoku Ukrajine. Ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd je u saopštenju naveo da je ova 12. runda ekonomskih sankcija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.