KAKVA MERA Rusi zabranili svojim klubovima da angažuju turske igrače!

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKVA MERA Rusi zabranili svojim klubovima da angažuju turske igrače!

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko, ujedno i predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza, obelodanio je da će tamošnjim klubovima tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka biti zabranjeno da dovode turske igrače.

Ova mera dovodi se u vezu sa nedavnim obaranjem ruskog aviona na tursko-sirijskoj granici, posle čega je zvanična Moskva rešila da na nekoliko posve različitih načina, a među njima i na ovaj do sada nezapamćeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "uzvrati udarac".

"Mislim da ako neko (od ruskih klubova) hoće da dovede turskkog igrača tokom predstojećeg prelaznog roka, u zimskoj pauzi, neće postojati ta mogućnost. Ne treba sada mnogo da 'skačemo' u budućnost, ali klubovi su već dobili tu poruku", rekao je Mutko.

Kada je upitan da pojasni da li je Ministarstvo sporta zvanično poručilo klubovima da ne angažuju turske igrače, odgovorio je kratko:

"Naravno, apsolutno!".

Turski fudbaleri koji su već u ruskim klubovima, poput Rubinovog Gokdeniza Karadeniza, koji je član te ekipe još od 2008, nastaviće normalno da žive i rade, rekao je Mutko, dodajući i da će se to odnositi na one turske kompanije koje već rade na izgradnji pojedinih stadiona za Mundijal 2018.

Rusko ministarstvo sporta je, pritom, posavetovalo ruske klubove da odustanu od ranijih namera da deo zimskih priprema sprovedu u Turskoj, a sa tim su se odmah zvanično složili moskovski timovi Spartak i Lokomotiva, te FK Krasnodar i Kuban Krasnodar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zabrana: Turci ne mogu u ruski klub!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2015

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko, ujedno i predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza, obelodanio je da će tamošnjim klubovima tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka biti zabranjeno da dovode turske igrače...Ova mera dovodi se u vezu sa nedavnim obaranjem ruskog aviona na tursko-sirijskoj granici,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.