Inter i Roma idu dalje, kraj za Liverpul

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inter i Roma idu dalje, kraj za Liverpul

Fudbaleri Fiorentine i milanskog Intera plasirali su se u osminu finala Lige Evrope pošto su kod kuće pobedili Totenhem, odnosno Seltik, u revanš utakmicama šesnaestine finala.

Fiorentina je dobrom igrom opravdala očekivanja navijača i sa dva gola u drugom poluvremenu obezbedila zaslužen trijumf (2:0), dok se za Inter, iako je pobedio (1:0), može reći da je razočarao, jer je do uspeha došao teškom mukom protiv oslabljenog sastava Seltika.

Gosti iz Glazgova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su, naime, još od 37. minuta igrali bez Van Dajka, koji je morao van terena zbog dva žuta kartona, ali su se junački držali do pred sam kraj, kada je Guarin konačno savladao golmana Gordona i odveo Inter dalje nakon 3:3 u prvom meču.

Srpski internacionalci u sastavu nero-azura, Nemanja Vidić i Zdravko Kuzmanović, večerašnji susret odgledali su sa klupe.

Zaslužen plasman u osminu finala izborila je Sevilja trijumfom u Menhengladbahu (3:2), Dinamo Kijev nadoknadio je zaostatak iz prvog meča protiv Gengana (3:1), a Viljareal je rutinski slavio u Salcburgu (3:1).

Liverpul eliminisan posle izvođenja penala

Fudbaleri Liverpula nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige Evrope pošto su večeras u Istanbulu, u revanš utakmici šesnaestine finala, izgubili od ekipe domaćeg Bešiktaša posle izvođenja penala sa 5:4.

Susret je nakon 90 minuta igre i produžetaka završen pobedom Bešiktaša sa 1:0, a pošto je prvi meč Liverpul dobio istim rezultatom, odlučivali su penali.

Svi igrači turskog kluba bili su precizni prilikom izvođenja sa "bele tačke", da bi u poslednjoj seriji tragičar Liverpula bio hrvatski internacionalac Dejan Lovren koji je šutirao preko prečke.

 Zenit i Dinamo Moskva u osmini finala

Fudbaleri ruskih klubova Zenita i moskovskog Dinama plasirali su se u osminu finala Lige Evrope pošto su večeras u revanšima šesnaestine finala izborili pobede na domaćem terenu.

Zenit je ubedljivo slavio protiv PSV Ajndhovena sa 3:0 i prošao dalje nakon pobede i u prvom meču (1:0), dok je Dinamo, posle 0:0 u prvoj utakmici u Briselu, danas preokretom srušio Anderleht - 3:1.

Belgijanci su poveli u Moskvi golom srpskog napadača Aleksandra Mitrovića i činilo se da mogu do trijumfa, međutim, Dinamo je agresivnom igrom u drugom poluvremenu napravio preokret za slavlje.

Fudbaleri Rome plasirali su se u osminu finala Lige Evrope savladavši večeras u Roterdamu, u revanš utakmici šesnaestine finala, ekipu domaćeg Fejenorda sa 2:1.

Prvi meč u Rimu završen je nerešeno 1:1, a večerašnji je bio u prekidu dvadesetak minuta zbog izgreda domaćih navijača.

Do prekida je došlo pri vođstvu Rome sa 1:0 nakon isključenja igrača Fejenorda Te Fredea, kada su pristalice holandskog kluba uzvikivale rasističke parole i ubacivali razne predmete na teren, pa je sudija poslao igrače u svlačionicu.

U nastavku meča Fejenord je sa igračem manje izjednačio rezultat, ali je Žervinjo pola sata pre kraja pogodio mrežu i odveo Romu u narednu rundu takmičenja.

Susret u Roterdamu proglašen je utakmicom visokog rizika i organizovan je uz opsežne mere bezbednosti nakon divljanja holandskih huligana uoči i za vreme prvog meča u Rimu.

Srpski internacionalac Adem Ljajić postigao je prvi gol za goste i igrao je do 74. minuta.

Veliki uspeh ostvario je ukrajinski Dnjepar odigravši 2:2 u gostima protiv Olimpijakosa, pa je prošao dalje zbog pobede kod kuće (2:0), Torino je u Bilbau iznenadio domaći Atletik i pobedio sa 3:2, a Volfsburg je rutinski odigrao 0:0 u Lisabonu protiv Sportinga nakon pobede u prvom meču kod kuće (2:0).

Rezultati:

Atletik Bilbao - Torino 2:3 (Iraola 44, De Markos 61 - Kvaljarela 16. penal, Lopez 45+3, Darmijan 68), prvi meč 2:2, dalje ide Torino.

Briž - Alborg 3:0 (Vaskez 11, Ulare 64, Mbombo 74), prvi meč 3:1, dalje ide Briž.

Everton - Jang Bojs 3:1 (Lukaku 25, 30, Miraljas 42 - Sanogo 13), prvi meč 4:1, dalje ide Everton.

Fejenord - Roma 1:2 (manu 57 - Ljajić 45+2, Žervinjo 60), prvi meč 1:1, dalje ide Roma.

Napoli - Trabzon 1:0 (De Guzman 19), prvi meč 4:0, dalje ide Napoli.

Olimpijakos - Dnjepar 2:2 (Mitroglu 14, Domingez 90. penal - Fedecki 22, Kalinić 90+2), prvi meč 0:2, dalje ide Dnjepar.

Sporting - Volfsburg 0:0, prvi meč 0:2, dalje ide Volfsburg.

Odigrano ranije večeras:

Dinamo Kijev - Gengan 3:1 (Teodorčik 31, Bujalski 46, Gusev 75. penal), prvi meč 1:2, dalje ide Dinamo Kijev.

Fiorentina - Totenhem 2:0 (Gomez 54, Salah 71), prvi meč 1:1, dalje ide Fiorentina.

Inter - Seltik 1:0 (Guarin 88), prvi meč 3:3, dalje ide Inter.

Legija - Ajaks 0:3 (Milik 11, 43, Virgever 13), prvi meč 0:1, dalje ide Ajaks.

Borusija Menhengladbah - Sevilja 2:3 (Ćaka 19, Azar 29 - Štrancl 8. autogol, Vitolo 26, 79), prvi meč 0:1, dalje ide Sevilja.

Salcburg - Viljareal 1:3 (Đuričin 18 - Vijeto 33, 76, Dos santos 79), prvi meč 1:2, dalje ide Viljareal.

Dinamo Moskva - Anderleht 3:1 (Kozlov 47, Jusupov 64, Kuranji 90+5 - Mitrović 29), prvi meč 0:0, dalje ide Dinamo Moskva.

Zenit - PSV Ajndhoven 3:0 (Rondon 29, 67, Hulk 48), prvi meč 1:0, dalje ide Zenit.

Bešiktaš - Liverpul 1:0 (Arslan 72), penalima 5:4, prvi meč 0:1, dalje ide Bešiktaš.

Žreb parova osmine finala Lige Evrope biće održan sutra od 13 sati u sedištu UEFA u Nionu, a utakmice su na programu 12. i 19. marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.