Ima 102 godine, ali se obradovao kao malo dete: Moskovski Spartak pomogao svom najstarijem navijaču (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Mar.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima 102 godine, ali se obradovao kao malo dete: Moskovski Spartak pomogao svom najstarijem navijaču (VIDEO)

Trofejni ruski klub i navijači pomogli vremešnom Fišeru koji je ostao bez životne ušteđevine

Vreme u kojem živimo sve je suroviji, ljudska glupost i zloba gotovo svakodnevno pomeraju granice. Ipak, da nije sve tako crno svedoči potez navijača i uprave moskovskog Spartaka koji su pomogli svom 102 godine starom navijaču Otu Fišeru.

Ovom veteranu Drugog svetskog rata, koji živi 1.500 kilometara istočno od Moskve u mestu Kopejsk, nedavno je ukradena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << životna ušteđevina i to je uradila osoba koja se predstavila kao socijalni radnik.

Čim su čuli za ovaj slučak čelnici moskovskog Spartaka i navijači ovog kluba organizovali su se kako bi pomogli svom najstarijem navijaču. Oni su do sada sakupili oko devet hiljada evra i nastaviće sa akcijom sakupljanja pomoći.

Spartak je već ugostio Fišera u vip loži na svom novom stadionu u Moskvi, a ovaj simpatični dekica je sredinom marta bio gost kluba na meč sa gradskim rivalom Dinamom, a izveo je i početni udara.

Takođe, očekuje se da Fišer bude na stadionu Spartaka i 4. aprila, kada će Moskovljani ugostiti ekipu Kubana iz Krasnodara. Deo prihoda od karata sa tog meča takođe će ići kao pomoć Fišeru.

“Veoma sam srećan zbog pomoći, hvala svima koji su priskočili. Drago mi je što sam došao ovde. U Moskvu sam stigao, naravno, da bih video pobedu Spartaka. Nadam se da ću ponovo imati priliku da gledam Spartak, a kod nas ima izreka bolje jednom da vidiš nego 100 puta da slušaš o nečemu“, rekao je Fišer ruskim novinarima.

Predstavnik navijača Spartaka Oleg Semjonov rekao je da očekuje da se akcija uspešno nastavi i narednih dana, kao i da se uključe i navijači ostalih klubova.

“Reagovali smo čim smo čuli vest. Tražili smo broj njegovog računa u banci, a onda smo ga objavili na različitim fudbalskim i navijačkim sajtovima . Svi su bili pozvani da pomognu, ne samo navijači Spartaka“, dodao je Semjonov.



(FOTO: Youtube printscreen)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.