Gorbačov: Smrt Nemcova šteti Rusiji

Izvor: B92, 01.Mar.2015, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov: Smrt Nemcova šteti Rusiji

Poslednji predsednik SSSR Mihail Gorbačov smatra da je jedan od razloga za ubistvo opozicionog lidera Borisa Nemcova destabilizacija situacije u Rusiji.

On ne isključuje mogućnost da bi taj čin mogao da bude iskorišćen za jače bezbednosne mere u samoj Rusiji, ali u interesu antiruskih snaga u inostranstvu.

"Zločin na Moskvoreckom mostu - ubistvo Borisa Nemcova - to je pokušaj da se oteža situacija, možda i destabilizuje, da se ojačaju konfrontacije", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Gorbačov za Interfaks.

On je apelovao da se ne žuri sa iznošenjem zakjučaka.

"Treba učiniti sve da izvršioci zločina budu pronađeni", dodao je on.

Na pitanje Interfaksa da li smatra da bi se sada mogli čuti pozivi da se uvede vanredno stanje u državi, Gorbačov kaže da ne isključuje tu mogućnost.

"Ali, ako se krene tim putem, onda će se situacija u zemlji još više iskomplikovati", upozorava Gorbačov.

On takođe ne isključuje da bi ovo ubistvo mogle da iskoriste i antiruske snage u inostranstvu.

"Naravno, neke snage će pokušati da za svoje ciljeve iskoriste ovaj zločin... Oni razmišljaju o tome kako da se izbave od Putina. Mislim da se na Zapadu neće opredeliti na taj korak... Ipak, ubice su sigirno na to računale", dodao je Gorbačov.

Nekadašnji predsednik SSSR vidi ubistvo kao osmišljenu političku akciju.

"Organizatore treba tražiti u Rusiji, a ne u SAD i Ukrajini sa kojom je Nemcov u poslednje vreme bio povezan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.