Gojković: Beograd nikad neće uvesti sankcije Moskvi

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Beograd nikad neće uvesti sankcije Moskvi

MOSKVA - Zvanični Beograd nikada neće uvesti sankcije Rusiji, čak i ako se Srbija pridruži EU, poručila je predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković na sastanku sa članovima donjeg doma ruskog parlamenta u Moskvi.

"Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, jer to nikada nikom nije donijelo dobro i ne može doprinijeti rješavanju problema", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << istakla je Gojkovićeva, napomenuvši da u slučajevima međunarodnih sankcija pate obični građani.

Gojkovićeva je poručila da je za rješavanje problema potreban dijalog, prenosi TASS.

Ona je podsjetila i da Srbija želi članstvo u EU i dodala da ta strateška odluka neće biti prepreka za dalji razvoj bratskih odnosa sa Rusijom.

"Zahvalni smo Rusiji zbog podrške na tom putu. Zahvaljujući članstvu Srbije u EU Rusije će dobiti iskrenog prijatelja i pouzdanog partnera u toj organizaciji", rekla je Gojkovićeva.

Ona je rekla da narod Srbije podržava pristup u EU, te da je parlament Srbije postigao konsenzus o tom pitanju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.