Francuzi vape: Rusi, kupite nam robu

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi vape: Rusi, kupite nam robu

Francuska će tražiti od Moskve da ukine embargo na francuske proizvode, prenose svetski mediji.

Francuski premijer Manuel Vals će se sastati sa ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim u subotu kako bi razgovarali o izgledima za ukidanje zabrane na uvoz francuske hrane u Rusiju, kaže ministar poljoprivrede Stefan Le Fol.

Francuska država traži načine da podigne posrnulu poljoprivredu, tako da su Le Fol i Vals održali sastanak sa glavnim francuskim trgovcima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Ošanom, Karfurom, Grupom Kazino, Korom, Lidlom i drugima i razgovarali su o načinima kako bi veliki trgovci mogli da pomognu fancuske poljoprivrednike.

Bivši premijer Francuske Fransoa Filone opisao je sankcije protiv Rusije kao grešku i pozvao na njihovo otklanjanje u najkraćem mogućem roku.

"Anti-ruske ekonomske sankcije treba ukinuti u najkraćem mogućem roku. To je bio glup korak. Sankcije nisu imale neki uticaj u sferi međunarodne politike, a mi smo samo pogoršali odnose sa Rusijom", rekao je Fijon.

Moskva je zabranila uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji u avgustu 2014. godine. Zabrana uvoza odnosi se na meso, kobasice, ribu i morske plodove, povrće, voće i mlečne proizvode.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.