Fiba izbacila Rusiju sa Evrobasketa

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiba izbacila Rusiju sa Evrobasketa

29.07.2015. -

Košarkaška reprezentacija Rusije izbačena je sa Evrobasketa, kao i iz svih međunarodnih takmičenja, zato što se Sud u Moskvi mešao u rad Saveza kada su održani vanredni predsednički izbori 2013. godine.

Košarkaška reprezentacija Rusije izbačena je sa predstojećeg Evropskog prvenstva, kao i iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << svih međunarodnih takmičenja, potvrdio je predsednik Saveza Sergej Černov.

"Fiba je poslala pismo u naš savez, u kojem piše da se Rusija ne nalazi na listi članova Fibe. Moramo da razmislimo kako da rešimo ovu situaciju, čak je pod znakom pitanja i učešće na Olimpijskim igrama", rekao je Černov za agenciju Tas.

Ruski mediji navode da je razlog eliminacije Rusije sa šampionata to što se 2013. godine Sud u Moskvi mešao u rad Saveza kada su održani vanredni predsednički izbori.

Rusija je prvobitno trebalo da igra u A grupi na Evropskom prvenstvu sa selekcijama Francuske, Bosne i Hercegovine, Finske, Poljske i Izraela.

Izvor: RTS    
Pogledaj vesti o: Moskva,   Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.