Evo prvog odgovora Rusije: Od 1. avgusta nema više...

Izvor: Press, 28.Jul.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo prvog odgovora Rusije: Od 1. avgusta nema više...

Rusija će zabraniti ambasadi SAD da koristi sva skladišta u Moskvi od 1. avgusta, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova danas.
Foto:b92.net
Moskva kao odgovor na američke sankcije ostavlja sebi pravo na recipročne mere koje mogu dotaći američke interese, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Kako se navodi u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << resora, Moskva zabranjuje američkoj ambasadi da koristi vikendicu u Srebrnom boru, kao i skladišta u Dorožnoj ulici, navodi se u saopštenju MIP-a Rusije.

Rusija traži i da Amerika od 1. septembra smanji broj diplomata Rusiji u skladu sa brojem ruskih diplomata u SAD. To znači da će se ukupan broj personala u američkim diplomatskim i konzularnim ustanovama smanjiti na 455.

"Donošenje novog zakona o sankcijama pokazalo je da su odnosi sa Rusijom postali žrtve unutarpolitičke borbe u samoj SAD. Osim toga, novi zakon ima za cilj, koristeći političke instrumente, da se stvori nepravedna konkurencija za SAD u globalnoj ekonomiji", navodi se u saopštenju.

Izvesni krugovi u Vašingtonu žele otvoren sukob sa Moskvom, dodali su oni.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je potvrdio da je predsednik Vladimir Putin odobrio saopštenje ministarstva. U Gornjem domu ruskog parlamenta je ocenjeno da je ruski odgovor "zakonit i adekvatan".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.