Dve optužnice zbog havarije u metrou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve optužnice zbog havarije u metrou

Protiv dve osobe podignuta je optužnica za kršenje pravila bezbednosti u krivičnom postupku zbog havarije u Moskovskom metrou, u kojoj su život izgubile 23 osobe a više od 100 je povređeno, saopštio je danas predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin.

On je za Itar-tass precizirao da je optužnica podignuta protiv glavnog kontrolora šina Moskovskog metroa Valerija Baškatova i njegovog pomoćnika Jurija Gordova zbog kršenja pravila bezbednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Istraga smatra da Baškatov i Godorov nisu na valjan način obavili radove na postavljanju skretnice radi puštanja u saobraćaj nove deonice kod razdvajanja koloseka stanica "Park pobede - Slovenski bulevar".

"Te radnje, zajedno sa radnjama drugih osumnjičenih u tom krivičnom postupku dovele su do havarije koja je imala za posledicu iskakanje voza iz šina i pogibiju 23 osobe, kao i nanošenje različitih telesnih povreda kod više od 150 putnika metroa", naveo je Markin.

U najskorije vreme će biti podignuta optužnica protiv još dvojice osumnjičenih - direktora za proizvodnju firme podizvođača "Spectehrekonstrukcija" Anatolija Kruglova i zamenika načelnika sektora za kapitalni remont šinske službe Moskovskog metropolitena Alekseja Trofimova, dodaje ruska agencija i podseća da su sva četvorica privedena.

Markin je saopštio da se nastavlja tehnička, hemijska, sudsko-medicinska i druga kriminalistička ekspertiza koja će omogućiti da se ustanovi uzrok havarije i da se, uz ostale dokaze u tom krivičnom postupku, ustanove svi osumnjičeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnice zbog havarije u moskovskom metrou

Izvor: RTS, 25.Jul.2014

Protiv dve osobe podignuta je optužnica za kršenje pravila bezbednosti u krivičnom postupku zbog havarije u Moskovskom metrou. Tada su život izgubile 23 osobe, a više od 100 je povređeno...Predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin je za Itartas precizirao da je optužnica podignuta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.