Demokratija u Rusiji razvija se u skladu sa međunarodnim normama

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratija u Rusiji razvija se u skladu sa međunarodnim normama

MOSKVA - Demokratija u Rusiji se razvija u skladu sa međunarodnim normama i Moskvi nije potreban nikakav savjet izvana, izjavio je predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova za ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava Konstantin Dolgov.

Dolgov je komentarisao izjavu portparola Stejt deparmenta Meri Harf o novom zakonu u Rusiji prema nepoželjnim organizacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Sudeći po saopštenju Meri Harf o zakonu za nevladine organizacije iz 23. maja, SAD neprestano pokušavaju da građane suverenih država uče demokratiji i ljudskim pravima", ističe Dolgov.

Ruski diplomata je podsjetio da je Savjet za ljudska prava UN-a nedavno Americi iznio rekordnih 348 kritičnih preporuka.

"To je novi dokaz o obimnim, akutnim problemima sa poštovanjem ljudskih prava i principa vladavine zakona u SAD. Demokratski razvoj u Rusiji uspješno će se odvijati u skladu sa međunarodnim obavezama i bez savjeta spolja", dodao je Dolgov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin tokom vikenda je potpisao zakon koji predviđa zabranu rada neke strane nevladine organizacije ukoliko predstavlja prijetnju za bezbjednost zemlje i ustavne temelje te države, čime postaje nepoželjna u Rusiji.

Zakon predviđa i sudsko gonjenje predstavnika nevladinih organizacija, kojima može da prijeti kazna do šest godina zatvora ili protjerivanje iz zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Moskva poručila SAD da ne pokušavaju da Rusiju uče demokratiji i ljudskim pravima

Izvor: 011vodič.com, 26.Maj.2015, 03:16

DEMOKRATIJA se u Rusiji razvija u skladu sa međunarodnim normama i nisu joj potrebne ničije spoljne instrukcije – izjavio je Konstantin Dolgov, opunomoćenik Ministarstva inostranih poslova Rusije za ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava.. Ovo je bio njegov komentar povodom izjave zamenice...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.