Dani Beograda u Moskvi

Izvor: Press, 23.Maj.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Beograda u Moskvi

Grad Beograd predstaviće privredne i turističke potencijale, kao i deo kulturnog nasleđa na manifestaciji "Dani Beograda u Moskvi", koja se od 25. do 27. maja održava u ruskoj prestonici.
foto: b92.net
Manifestaciju, čiji je cilj jačanje saradnje dva naroda i dva zemlje zajedno organizuju Beograd i Moskva, a delegaciju glavnog grada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << predvodiće gradonačelnik Siniša Mali. 

U okviru kulturnog programa, 26. maja predviđena je poseta Muzeju Nikole Tesle u Kulturnom centru "ZIL" u Moskvi, kao i izložbi fotografija "Beograd u Moskvi". U centru Moskve biće otvoren "Beogradski kutak", u kojem će nastupiti folklorni ansambl "Talija" i dečji kolektiv "Kosovski božuri", a nakon toga sledi filmski festival Emira Kusturice na kojem će moskovskoj publici biti prikazan film "Na mlečnom putu". 

Sportski program Dana Beograda, 27. maja obuhvata takmičenja dece i omladine u košarci i tenisu, a u jednom od mečeva snage će odmeriti gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar u Vladi Moskve Sergej Čeremin. 

Za kraj, u parku Gorki veliki koncert održaće Goran Bregović. Gradonačelnik Mali rekao je ranije za Tanjug da su Dani Beograda u Moskvi to još jedna šansa da se ojačaju veze između Srbije i Rusije. On je podsetio da je Sporazum o saradnji dva grada potpisan pre dve godine, a da smo prošle godine imali "Dane Moskve u Beogradu". 

Forum će, kaže, okupiti privrednike iz Beorgada, ali i cele Srbije, kao i moskovske, odnosno ruske privrednike. 

"To radimo zajedno sa Privrednom komorom Srbije, jer želimo da ojačamo trgovinske odnose i privučemo investitore iz Rusije. Želimo da im pokažemo šta sve nudimo", rekao je Mali. Promoter drugog, dana kulture biće glumac Miloš Biković, dok će naš košarkaški as Miloš Teodosić trećeg dana promovisati sport. "Beograd je postao metropola koja može da se meri sa ostalim metropolama u svetu. Sarađujemo sa Pekingom, Minskom, Moskvom, Londonom... Ovo su manifestacije koje znače za promociju grada", rekao je Mali. 

Mali je naznačio da će u Beorgadu biti održani "Dani Minska" u junu, "Dani Pekinga" u septembru, kao i "Dani Teherana" krajem godine, dok će se 2018. godine Beograd predstaviti u Pekingu. 

"To je saradnja koje ranije nije bilo, to je mogućnost za stvaranje novih poslovnih kontakata, ali i onih u oblasti kulture, sporta i svega što oplemenjuje i obogaćuje saradnju dva grada", zaključio je Mali.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.