Da dođu u Moskvu, oči u oči da rešimo probleme

Izvor: B92, 07.Okt.2015, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da dođu u Moskvu, oči u oči da rešimo probleme"

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da sa Pentagonom pregovara o mogućnosti koordinacije vazdušnih napada na položaje ID u Siriji.

Portparol Ministarstva odrane Igor Konašenkov je rekao da su razgovori počeli zvaničnim odgovorom Moskve Vašingtonu.

“Duboko smo razmislili o američkom predlogu o koordinaciji akcija. Generalno, ti predlozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi mogli da budu prihvaćeni i implementirani“, rekao je Konašenkov.

Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je rekao da je Generalštab Vojske Rusije “u principu“ saglasan sa predlogom koji su iznele američke kolege.

“Nažalost, predlog SAD ograničava našu kontrolu akcija samo na tehnički aspekt i to se odnosi na naše pilote tokom njihovih misija. Ministri odbrana Rusije i SAD su 1. oktobra razgovarali i tome, sledeća video konferencija je moguća u narednim danima“, naveo je Antonov.

Ipak, on je istakao i da bi bilo bolje kada bi “američke kolege došle do Rusije“.

“Sve probleme treba da rešimo oči u oči, u sedištu Ministarstva odbrane. Nadam se da će Pentagon tokom drugog razgovora ministara odbrane dati svoj komentar na naše predloge“, zaključio je Antonov.

Ovakav razvoj situacije u mnogome je drugačiji od očekivanog, s obzirom na nedavnu izjavu američkog predsednika Baraka Obame da SAD neće sarađivati sa Rusijom, sve dok ona nastavi da podržava režim Bašara el Asada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.