Centralna banka RF dobija pravo i da oduzme licencu američkim rejting-agencijama

Izvor: 011vodič.com, 26.Apr.2015, 04:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralna banka RF dobija pravo i da oduzme licencu američkim rejting-agencijama

CENTRALNA  banka Rusije će po svemu sudeći vrlo brzo dobiti široka ovlašćenja da kontroliše delovanje rejting-agencija na teritoriji RF, a posebno – da nadzire samu proceduru „određivanja kreditnog rejtinga”.
Gornji dom ruskog parlamenta insistira da narodna (centralna) banka dobije pravo da rejting-agencijama oduzima licencu za delovanje na teitoriji RF.
U donjem domu (Državnoj Dumi) u toku donošenje zakona o rejting-agencijama čiji inicijatori ne kriju da žele da >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Moskva ima nadzor nad delovanjem američke „velike trojke” – Fitch, Moody’s i Standard & Poor’s – koja je početkom godine rejting Rusije smanjila na «VV+», što se u njihovom žrgonu smatra „smećem”. Zvnična Moskva je ovo doživla kao „politički motivisano” delovanje.
Ruski senatori traže da u zakon bude uneto pravo –  i obaveza – Centralne banke Rusije da oduzima licencu rejting-agencijama koje se više puta ogreše o utvrđenu metodologiju.
Agencije su dosad Centralnu banku morale samo da obaveste o svojoj metodologiji, a senatori traže  da budu u obavezi da je sa njom – usaglase.

#fakti
The post Centralna banka RF dobija pravo i da oduzme licencu američkim rejting-agencijama appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.