Bivši evropski komesar: Zapad ne planira da pritiska Rusiju da vrati Krim

Izvor: Večernje novosti, 26.Apr.2015, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši evropski komesar: Zapad ne planira da pritiska Rusiju da vrati Krim

„Zapadne zemlje ne planiraju da prisile Moskvu da vrati Krim, jer bi to bilo moguće samo uz upotrebu vojne sile, a niko nije zainteresovan za vojnu konfrontaciju“, izjavio je za Dojče vele evropski političar Ginter Ferhojgen. „Evropa može ukinuti sankcije protiv Rusije onda kada se postigne mirno rešenje sukoba u Ukrajini“, rekao je bivši evropski komesar Ginter >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ferhojgen dodajući da zapadni političari nerado povezuju povlačenje sankcija sa problemom oko Krima. U odgovoru na pitanje da li će EU ukinuti sankcije ako Krim ostane deo Rusije, Ferhojgen je kazao da nije imao utisak da evropske vlade povezuju normalizaciju odnosa sa Rusijom — sa Krimom. „Verovatno, zapadni političari neće naterati Moskvu da vrati Krim, jer je jasno da je ovo moguće samo uz upotrebu vojne sile. A pošto niko ne želi vojnu intervenciju, situacija je dovoljno jasna“, rekao je Ferhojgen. Prema političaru, promocija ideje o transatlantskoj zoni slobodne trgovine nije u suprotnosti sa istovremenom raspravom o zoni slobodne trgovine između EU i Rusije. „Rusija je važan i snažan partner. Rusija je sastavni deo Evrope“, rekao je Ferhojgen. „Rusija nam je potrebna kao ekonomski partner, kao partner u rešavanju globalnih izazova. Da, treba nam Rusija. Ali Rusiji takođe trebamo mi. “ (Izvor: sputniknews.com)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

»Zapad ne planira da natjera Rusiju da vrati Krim«

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2015

„Zapadne zemlje ne planiraju da prisile Moskvu da vrati Krim, jer bi to bilo moguće samo uz upotrebu vojne sile, a niko nije zainteresovan za vojnu konfrontaciju“, izjavio je za Dojče vele evropski političar Ginter Ferhojgen...Većina Ukrajinaca ne vjeruje da će se Krim vratiti Ukrajini, pišu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.