Bajden: Sankcije Rusiji, saradnja gde ima interesa

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Sankcije Rusiji, saradnja gde ima interesa

Potpredsednik SAD Džozef Bajden branio je danas odluku američke vlade da sarađuje s Rusijom u oblastima "jasnog obostranog interesa", čak i dok Zapad nastoji da kazni Moskvu zbog njenih akcija u Ukrajini, prenela je američka agencija AP.

Bajden je rekao da ekonomske sankcije uvedene Rusiji treba da ostanu na snazi sve dok se ne postigne mirovni dogovor s Ukrajinom. On je rekao da ekonomske mere i drugi pokušaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odmazde protiv Rusije, nemaju cilj da iznude "promenu režima" već da ruski predsednik Vladimir Putin deluje racionalnije, navodi AP.

Kijev, podseća agencija, optužuje Moskvu da naoružava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine i šalje im pomoć u ljudstvu.

SAD i Evropa, i pored sankcija Rusiji, nastavili su da rade zajedno s njom po pitanju nuklearnog programa Irana a ruska saradnja je ključna i u naporima da se okonča građanski rat u Siriji, navodi AP.

"Opravdano je sarađivati tamo gde postoji jasan obostran interes", rekao je Bajden.

On je pozvao Evropsku uniju da obnovi sankcije koje je ona zavela Rusiji prošle godine i dodao i da će mere SAD protiv Rusije ostati na snazi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bajden: Sankcije Rusiji, saradnja gde ima interesa

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2015

VAŠINGTON - Potpredsednik SAD Džo Bajden branio je danas odluku američke vlade da sarađuje s Rusijom u oblastima "jasnog obostranog interesa", čak i dok Zapad nastoji da kazni Moskvu zbog njenih akcija u Ukrajini, prenela je američka agencija AP. Bajden je rekao da ekonomske sankcije uvedene Rusiji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.