BUKTINJA Jedna od najvećih ruskih biblioteka još uvek gori, milioni knjiga ugroženi

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUKTINJA Jedna od najvećih ruskih biblioteka još uvek gori, milioni knjiga ugroženi

Požar u jednoj od najvećih ruskih javnih biblioteka u Moskvi besni više od 17 sati, preteći da uništi više od 10 miliona vrednih knjiga i dokumenata, prenose danas ruski mediji.

Požar u Institutu za naučne informacije o društvenim naukama na jugozapadu Moskve izbio je kasno sinoć.

Prema Ministarstvu za vanredne situacije, na terenu se trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalazi više od 200 vatrogasaca, koji od sinoć gase vatru.

Jurij Pivovarov, direktor instituta koji sadrži više od 10 miliona knjiga, tekstova i dokumenata, opisao je požar kao katastrofu.

On je u izjavi za rusku televiziju rekao da šteta nije još u potpunosti sagledana, ali da izgleda da glavni fundus sa retkim srednjevekovnim slovenskim tekstovima nije zahvaćen vatrom.

Pivarov je dodao da je samo jedan deo kolekcije instituta digitalizovan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.