Ankara predlaže Moskvi radnu grupu radi preventive incidenata

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2015, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankara predlaže Moskvi radnu grupu radi preventive incidenata

Ministarstvo odbrane Turske predložilo je Rusiji formiranje zajedničke vojne radne grupe radi usaglašavanja aktivnosti i sprečavanja mogućih incidenata, u vezi sa sprovođenjem operacije ruskog vazduhoplovstva protiv "Islamske države" (IS) u Siriji, izjavio je danas predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. Prema njegovim rečima, zbog toga je danas ruski vojni ataše pri ambasadi Rusije u Istanbulu pozvan u Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odbrane Turske, navodi Interfaks. Agencija RIA Novosti prenela je izjavu zamenika ministra odbrane Rusije Anatolija Antonova da je Rusija spremna da u Moskvi razgovara sa predstavnicima turskog ministarstva odbrane radi izbegavanja nesporazuma o Siriji. "Generalštab je spreman za formiranje radnih grupa različitog tipa sa svakom zainteresovanom državom o toj problematici. I pre svega tu treba pomenuti Tursku. Biće nam drago da dočekamo u Moskvi predstavnike Ministarstva odbrane Turske", kazao je Antonov posle susreta sa vojnima atašeima nekoliko zemalja, uključujući SAD i Tursku. Prethodno je Turska saopštila da je ruski lovac 3. oktobra narušio vazdušni prostor zemlje, što je u Moskvi potvrđeno uz navođenje da se to dogodilo zbog loših vremenskih uslova. Budući da se vazduhoplovna baza "Hmejmim", sa koje poleću, nalazi približno 30 kilometara od sirijsko-turske granice, u određenim klimatskim uslovima sletanje na aerodrom se ostvaruje sa severa, navelo je rusko Ministarstvo odbrane. Takođe, Generalštab turske vojske saopštio je da su u ponedeljak osam turskih aviona "F-16", koji su patrolirali sirijsko-turskom granicom, bili meta aviona "MiG-29" - čija pripadnost nije ustanovljena, kao i sistema protivvazdušne odbrane u Siriji, u trajanju nešto dužem od četiri minuta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ankara predlaže radnu grupu radi preventive incidenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2015

Ministarstvo odbrane Turske predložilo je Rusiji formiranje zajedničke vojne radne grupe radi usaglašavanja aktivnosti i sprečavanja mogućih incidenata, u vezi sa sprovođenjem operacije ruskog vazduhoplovstva protiv "Islamske države" (IS) u Siriji, izjavio je u utorak predstavnik ruskog Ministarstva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.