Ambasada Rusije: Crnogorski političar imao adekvatan tretman na moskovskom aerodromu

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Rusije: Crnogorski političar imao adekvatan tretman na moskovskom aerodromu

Ambasada Rusije u Podgorici saopštila je da medijski navodi o neadekvatnom  tretmanu poslanika DPS-a Miodraga Vukovića na moskovskom aerodromu ne odgovaraju stvarnosti.

U saopštenju ruske Ambasade dostavljenom portalu IN4S ističe se da su se granične službe odnosile prema Vukoviću u skladu sa propisima.

„Prema informaciji Granične službe Rusije, 28. maja u 21:06 časova u vazdušnom kontrolnom punktu prelaza preko državne granice, na aerodromu Domodedovo (Moskva), prilikom izvršenja granične kontrole državljanina Crne Gore Miodraga Vukovića, koji je stigao letom sa aerodroma Tivat, bilo je utvrđeno da mu nije dozvoljen ulazak u Rusiju. U skladu sa važećim odredbama Konvencije o međunarodnoj civilnoj avijaciji, operater vazduhoplova kojim je stigao Vuković bio je obaviješten o neophodnosti da se Vuković vrati u mjesto odakle je došao ili da se uputi u bilo koje drugo mjesto, gdje mu je dozvoljen ulazak“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, u cilju što komfornijeg smještaja, Vuković je bio je ispraćen u tranzitnu salu, kako bi sačekao let za povratak u Crnu Goru.
„Tokom boravka u kontrolnom punktu, Vuković nije bio ograničen u kupovini vode i hrane, pristupu toaletu ili korišćenju ljekova, koje je imao sa sobom. Službenici aerodroma Domodedovo i predstavnik avio-kompanije dva puta su mu donosili hranu i vodu. Pored toga, Vuković je imao na raspolaganju i pripadnika medicinskog odjeljenja aerodroma Domodedovo, ali je on odustao od njegovih usluga“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je, takođe, održan sastanak Vukovića sa predstavnikom Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Vuković je nesmetano koristio i mobilni telefon tokom cijelog perioda boravka u kontrolnom punktu“, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, u 00:33 časova 29. maja na aerodrom Domodedovo stigao je predstavnik Ambasade Crne Gore u Rusiji, koji je bio potom došao u tranzitnu salu, gdje se nalazio zajedno sa Vukovićem od 00:44 časova pa sve do njegovog povratnog leta u 04:32 časova za Tivat.

Dodaje se da se sve spomenute činjenice mogu potvrditi i snimcima sa kamera video nadzora.

„U vezi navedenog ističemo da informacija, koja se je objavljena u brojnim crnogorskih medija ovim povodom, ne odgovara stvarnosti“, zaključuje se u saopštenju.

IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruska ambasada u Podgorici: Vuković odbio lekarsku pomoć

Izvor: RTS, 21.Jun.2017

Ambasada Rusije u Podgorici negirala je medijske navode da je poslaniku vladajuće DPS Miodragu Vukoviću, prilikom nedavnog boravka u tranzitnoj zoni aerodroma "Domodedovo" u Moskvi, bio onemogućen pristup vodi, hrani, toaletu i sredstvima komunikacije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.