Albanci i Zaev prave vladu, Ivanov u Moskvi prima nagradu

Izvor: B92, 23.Maj.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci i Zaev prave vladu, Ivanov u Moskvi prima nagradu

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov stigao je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se sastati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Ivanov će primiti nagradu "Njegova svetost patrijarh moskovski i cene Rusije Aleksej Drugi" koju će mu uručiti ruski patrijarh Kiril na svečanosti u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Ta nagrada Ivanovu predstavlja priznanje za njegovo zalaganje za jačanje međupravoslavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosa, ulogu religije u društvu i uspostavljanju i jačanju principa verske tolerancije, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Makedonije.

Nagradu dodeljuje Međunarodna društvena fondacija za jedinstvo pravoslavnih naroda i za utvrđivanje i promovisanje hrišćanskih vrednosti u društvu.

Nagradu za 2016, pored Ivanova, dobili su poglavar Koptske crkve patrijarh Tavadros Drugi i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Predsednik Makedonije sutra će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.