ABS: Podrška Atlas banci

Izvor: Akter, 20.Sep.2014, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABS: Podrška Atlas banci

ARB pisanim putem je podržala crnogorsku Atlas banku u Moskvi, smatrajući da je Centralna banka Rusije bila prestroga kad joj je oduzela licencu za rad

Posle analize dokumenata, pravni eksperti Asocijacije ruskih banaka su ocenili da je Centralna banka mogla da donese blažu kaznu, prenose Večernje novosti.

Nije sporno da je bilo grešaka u radu Atlas banke, ali one nisu bile takve da bi joj se oduzelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pravo na rad u Rusiji.

Pismo Asocijacije ruskih banaka ima posebnu težinu zato što će moskovski sud 1. oktobra rešavati žalbu Atlas banke na odluku Centralne banke Rusije da joj oduzme licencu.

U ekspertizi ARB se tvrdi da su greške Atlas banke beznačajne ili čak i sporne, i da nije bilo pravne osnove da se oduzme licenca.

"Nema banke koja ne pravi greške, ali se mora videti koja je njihova realna težina", rekao je za Novosti potpredsednik Asocijacije ruskih banaka Jurij Ivanovič Kormoš, koji rukovodi pravnim odeljenjem tog cehovskog udruženja.

Na osnovu naše pravne analize, istakao je Kormoš, mi smatramo da je odluka Centralne banke Rusije da oduzme licencu Atlas banci prestroga.

Njemu je žao što se Atlas banka kasno javila za pomoć Asocijaciji ruskih banaka, jer veruje da se mogao zaustaviti proces oduzimanja licence, pošto učinjene greške zaista nisu velike.

Kao ekspert za pravna pitanja, on smatra da postoji šansa da Atlas banka na sudu dokaže da njen greh nije bio takav da joj se zabrani rad.

Šteta je tim veća, smatra Kormoš, što je Atlas banka jedina crnogorska banka u Rusiji i mogla je još više da doprinese poboljšanju ekonomske saradnje sa Rusijom.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.