Dinkić podneo ostavku

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić podneo ostavku

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku jer želi da ubrza postupak svog izlaska iz Vlade i da ne bi opterećivao rad Skupštine Srbije.

"Želim da Vlada ostane stabilna do kraja mandata i ne želim da budem doživljen kao prepreka evropskim integracijama Srbije", naveo je Dinkić u obrazloženju koje je uputio premijeru i predsednici Skupštine, Mirku Cvetkoviću i Slavici Đukić-Dejanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"U interesu konsolidacije privrede nakon ekonomske krize, kao predsednik G17 plus, člana vladajuće koalicije, predložiću vam kandidata za novog ministra ekonomije i regionalnog razvoja, kao i kandidate za nove ministre u resorima koji prema koalicionom sporazumu pripadaju G 17 plus", rekao je Dinkić.

Premijer Srbije je juče pokrenuo postupak za razrešenje Dinkića sa mesta ministra ekonomije. Cvetković je predložio i smenu državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića.

U međuvremenu, ostavku je podnela ministar za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović iz G17 plus.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.