DINKIĆ SE RUGA GRAĐANIMA: Trebalo je da zaradite obećanih 1.000 evra!

Izvor: Kurir, 25.Jan.2015, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DINKIĆ SE RUGA GRAĐANIMA: Trebalo je da zaradite obećanih 1.000 evra!

Provocira: Bivši lider URS, koji nam je pre sedam godina obećao po 1.000 , sad kaže da je za taj novac trebalo da se sami pomučimo

BEOGRAD - Mlađan Dinkić, nekadašnji ministar finansija, privrede i predsednik URS, sedam godina nakon što je građanima Srbije obećao da će dobiti po 1.000 evra od prodaje nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << javnih preduzeća, pita da li smo mi taj novac zaradili (?!).

Dinkić, koji je sve vreme na tapetu zbog ovog političkog gafa i svojevremeno se opravdavao time da, u vreme kad je dao to obećanje, nije imao predstavu da će nastupiti svetska ekonomska kriza, kao i da ćemo NIS prodati u bescenje - sad je okrenuo ploču!

Bezobzirno

Naime, bivši ministar finansija je na Tviteru, na pitanje jedne tviterašice da li će joj isplatiti 1.000 evra, odgovorio provokacijom - da li govori o onom novcu koji je pošteno zaradila mukotrpnim radom.

- Hoćete li i nama koje ste blokirali, a nismo vas pominjali isplatiti 1.000 evra ili samo istomišljenicima? Hvala - pitala je Dinkića jedna žena na ovoj društvenoj mreži, na šta joj je on odgovorio:

- Je l‘ to mislite na onaj novac koji ste pošteno zaradili mukotrpnim radom? Je l‘ vam to zaista predstavlja najveći problem u životu?

Dinkić je brže-bolje obrisao pomenuti tvit, verovatno kad je shvatio da to što je napisao nema veze sa onim što priča u poslednjih sedam godina - da je on iskreno verovao da može svakog građanina Srbije da časti sa po 1.000 evra. Međutim, jedan od tviteraša je uradio skrinšot i tako sačuvao Dinkićevo pisanije.

Vadi se

Podsetimo, Dinkić je 2007. svakom građaninu Srbije obećao po 1.000 evra od prodaje JP, a kad je postalo jasno da je reč samo o još jednom „obećanje ludom radovanje“ rekao je da je on bio potpuno uveren u to što je govorio jer se radilo o najvrednijim srpskim preduzećima, ali da, eto, nije predvideo svetsku finansijsku krizu.

- Priznajem da sam krajem 2007, kad sam pisao to pismo građanima, bio svestan rizika u koji ulazim - kazao je Dinkić o ovom poduhvatu, a usput je ocenio da je Boris Tadić, bivši šef države, dobio drugi mandat dobrim delom upravo zahvaljujući ovom njegovom obećanju.

Tišina

DINKIĆ IGNORISAO PORUKE KURIRA

Mlađanu Dinkiću smo poslali SMS s konkretnim pitanjima, ali on do zaključenja broja nije odgovorio na njih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.