Mitsubishi Outlander PHEV prodat u 33.000 primeraka

Izvor: Nacionalna klasa, 18.Avg.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitsubishi Outlander PHEV prodat u 33.000 primeraka

Mitsubishi je do sada u svetu prodao 33.000 primeraka modela sa hibridnim pogonom Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). Automobil se trenutнo prodaje u Evropi i Japanu, a kompanija sada planira da ga ponudi i na tržištu SAD.

Mitsubishi je do sada isporučio oko 15.000 primeraka u Japanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << i 18.000 u Evropi, a najtraženiji je u Holandiji, gde ga je kupilo 6.000 ljudi, delimično zahvaljujući izdašnim subvencijama sa ovu vrstu vozila.

Verzija sa evropskim specifikacijama ima tri moda za vožnju - normalni sa oznakom D, потом B1 i B2. Automobil može da pređe 50km koristeći samo električnu energiju, a kada koristi i dvolitarski četovorcilindrični benzinski motor ima deklarisanu emisiju CO2 od 45g/km i potrošnju od 1,9l/100km, kao i domet od 800km.

U ovaj Outlander sa pogonom na svim točkovima ugrađena je baterija od 12kWh smeštena u pod i rezervoar za gorivo kapaciteta 35l. Dva električna motora snage 80KS permanentno prenose snagu na prednju i zadnju osovinu.

Motor puni bateriju preko generatora kada je autоmobil u hibridnom modu i delimično pokreće prednje točkove pri većim brzinama. Svaka osovina ima jednobrzinski redukcioni menjač, plus GKN menjač sa kvačilima. Vučna snaga plag-in Outlandera je 1.500kg, odnosno 500kg manja od dizelske varijante.

Prema podacima evropske grupe Transport i okolina (Transport and Enвironment), prodaja plag-in vozila udvostručava se svake godine od prezentacije nove generacije ovih vozila 2010. godine. Prošle godine u zemljama Evropskeunije prodato je skoro 50.000 vozila sa ovakvim pogonom, a najtraženiji su Renault Zoe EV, Mitsubishi Outlander PHEV i Volvo V60 Plug-in.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.