Imovina ministara: Šarčević ima akcije, a Đorđević placeve

Izvor: Večernje novosti, 19.Avg.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovina ministara: Šarčević ima akcije, a Đorđević placeve

Rok da i novi ministri prijave svoju imovinu ističe 12. septembra. Nedimović zvanično nema ništa. Krkobabiću duplo manja plata. Dejanovićeva prijavila dvosoban stan i "micubiši" ROK da novi ministri prijave imovinu ističe 12. septembra, a spisak onoga što poseduju do sada su Agenciji za borbu protiv korupcije dostavili Mladen Šarčević i Zoran Đorđević, koji vode resore prosvete i odbrane.Prema podacima sa sajta Agencije, Šarčević je prijavio platu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 90.000 dinara, a na svoje ime ima i 391 kvadrat - šestosobnu kuću (201 m2), letnju kuhinju (35 m2), i dva stana (88 i 58 m2). Novi ministar prosvete vlasnik je i 4,5 ari placa. Nema kola i ušteđevinu, ali zato poseduje akcije u gimnaziji, osnovnoj školi i predškolskoj ustanovi "Ruđer Bošković" - ukupne nominalne vrednosti 405.000 evra.Ministar odbrane prima platu od 91.000 dinara, vozi "suzuki SH4", star godinu dana, i nema ušteđevinu. Vlasnik je kuće od 86 kvadrata i polovine kuće od 150 kvadrata. U nasledstvo je dobio i polovinu zemljišta od 1.250 m2, trećinu placa od 4.596 m2, a ima udeo i u građevinskom zemljištu od 2.621 m2.Sa "najtanjom" imovinskom kartom u ministarsku fotelju seo je Branislav Nedimović, koji vodi resor poljoprivrede. On je Agenciji poslednji put dostavio imovinsku kartu sredinom jula, kada je prestao da prima platu kao gradonačelnik Sremske Mitrovice. Nedimović na svoje ime nema ništa - ni nekretnine, ni kola, ni ušteđevinu.Početkom jula imovinsku kartu "osvežio" je i Milan Krkobabić, ministar bez portfelja. On je tada prijavio da u vlasništvu ima troiposoban stan od 106 kvadrata, "tojotu korolu" iz 2001. i ušteđevinu. Moraće da podnese ostavku na direktorsko mesto u "Pošti Srbije" i da sa plate od 220.000 dinara mesečno, pređe na duplo manju ministarsku zaradu od oko 100.000 dinara.Sedište Agencije za borbu protiv korupcijeI Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, krajem jula dostavila je Agencije izveštaj o imovini, u kojem stoji da ima dvosoban stan od 51 m2, ušteđevinu i automobil "micubiši".Nela Kuburović, ministarka pravde, poslednji put je prijavila imovinu 2015, dok je bila pomoćnik šefa ovog resora. Ona u vlasništvu ima trećinu stana od 72 kvadrata, i po devetinu kuće, zemljišta, pomoćnik objekata (ukupno 8,04 hektara), poljoprivrednog zemljišta (3,04 ha), šume (35 ari) i poljoprivrednog zemljišta (30 ari). KNEŽEVIĆ PODNOSI OSTAVKU U NISMinistar poljoprivrede Goran Knežević potvrdio nam je da će narednih dana podneti ostavku na mesto člana Odbora direktora u NIS, gde je mesečno primao oko milion dinara. On kaže da je podneo novi imovinski karton Agenciji, u kojem je prijavljeno da u vlasništvu ima polovinu trosobnog stana od 98 m2, garažu od 20 kvadrata i polovinu građevinskog zemljišta od 1.000 m2. Poseduje automobile "reno megan" i "kia", a ima i ušteđevinu.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Imovina ministara: Spisak dali samo Šarčević i Đorđević

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 08:07

Rok da ministri prijave imovinu je 12. septembar, a to su Agenciji za borbu protiv korupcije dostavili Mladen Šarčević i Zoran Đorđević, pišu Večernje novosti...Prema podacima sa sajta Agencije, Šarčević je prijavio platu od 90.000 dinara, a na svoje ime ima i 391 kvadrat - šestosobnu kuću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.