Potresni detalji o ubistvu mis Hondurasa: Pred očima joj ubio sestru, nju dokrajčio dok je bežala

Izvor: Svet, 20.Nov.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potresni detalji o ubistvu mis Hondurasa: Pred očima joj ubio sestru, nju dokrajčio dok je bežala

Mariju Hose Alvarado, 19-godišnju mis Hondurasa i njenu četiri godine stariju sestru Sofija ubio je ljubomorni Sofijin momak Plutarko Antonio Ruis, koji je priznao zločin i pokazao policiji da se leševi nalaze na obali reke Agvagva.
Njih dve su nestale u blizini grada Santa Barbara na severu Hondurasa nakon rođendanske žurke u lokalnom spa centru, samo par dana pre nego što je misica trebalo da odleti za London >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << na takmičenje za Mis sveta.
Policija je saopštila da je ljubomorni ubica prvo presudio iz pištolja Sofiji, a kada je misica videvši ubistvo počela da beži, ubio je i nju sa dva metka u potiljak. Ruis je pobesneo kada je video kako njegova devojka igra sa drugim muškarcem i to ga je navelo na zločin.
Vojska Hondurasa i forenzičari pronašli su tela sestara zakopana uz obalu reke u blizini spa centra iz kojeg su nestale pre šest dana.

Na desetine rođaka tinejdžerske lepotice okupili su se da bi održali bdenje uz sveće na koledžu koji je Alvaradova pohađala. Za misicu su rekli da je bila obična mlada žena koja je sanjala da jednog dana postane diplomata i koja je radila kao manekenka da bi izdržavala svoju siromašnu porodicu.
Bila je obična, skromna, potpuno nevinog osmeha i bez trunke zlobe - rekao je za američki “Foks njuz” Ludin Rejes, njen kolega sa Tehničkog univerziteta Hondurasa.
Tereza Munjos, majka ubijene misice, rekla je za “Televisentro” imale tu tragediju da budu previše poverljive i prijateljski raspoložene prema ljudima.
- Nisu bile baš nešto mudre u procenjivanju ljudi oko sebe. Bile su jednostavno prijateljski raspoložene. Izlazile su sa ljudima koje nisu dugo poznavale - rekla je šokirana majka.

Ona kaže da ju je Ruis pozvao narednog jutra i da je bio očigledno nervozan dok joj je tvrdio da su devojke otišle sa njegove rođendanske žurke kolima sa nekim drugim ljudima.
General Ramon Sabiljon, direktor Nacionalne policije, kazao je da je Sofijin momak priznao ubistvo u planinskoj oblasti oko Santa Barbare.
Policija navodi da je Ruis izvršio dvostruko ubistvo iste noći kada su sestre nestale, kao i da je on imao saučesnika Arisa Maldonada koji je takođe uhapšen. Njih dvojica su zakopala leševe blizu reke kako bi se što pre raspali.
Izvor: Blic
Foto:
Pogledaj vesti o: Miss sveta

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.