Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Miškovića

Izvor: RTS, 26.Maj.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Miškovića

Zamenik tužioca Tamara Ristić zatražila je pred Specijalnim sudom zatvorsku kaznu od 12 godina za vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića, zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja, čime je putarska preduzeća oštetio za 30 miliona evra. Miškovićeva odbrana ističe da je "jedino moguća oslobađajuća presuda".
Zamenik tužioca Tamara Ristić je, pored kazne zatvora, tražila i novčanu kaznu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali nije opredelila visinu. U nastavku suđenja Miškoviću, Tužilaštvo za organizovani kriminal dalo je završne reči u tom procesu, nakon što je sudsko veće Specijalnog suda odbilo nove dokazne predloge odbrane za saslušanje još dva svedoka i jednog stručnjaka za poreze.

Ristićeva je najpre obrazložila navode optužnice i analizirala izvedene dokaze, i na kraju izlaganja predložila sudu kaznu za vlasnika "Delte".
Mišškoviću se sudi za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, a optužžen je i za krivično delo zloupotreba služžbenog položžaja zbog navodnog izvlačenje para iz putarskih preduzeća.
Odbrani Miroslava Miškovića zasmetalo je to što tužilac u procesu, koji je proglašen za suđenje decenije, nije izneo završnu reč već se pozvao na završnu reč iz postupka koji je vođen protiv vlasnika "Mere investa" Marka Miškovića, prvog čoveka "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i drugih.
"Pokušaćemo u završnoj reči da podsetimo sudsko veće da je moguća samo jedna presuda, a to je oslobađajuća presuda", kaže Miškovićev branilac Zdenko Tomanović.
Sudsko veće je ponovo odbilo predlog odbrane da se sasluša Pavle Zelić i kao svedok i kao stručni savetnik, kao i dva nova predloga za svedočenje – šefa knjigovodstva u sistemu "Delte" Svetislave Cvetić, kao i šefa poslovnog sistema zaduženog za finansije Milke Vojvodić.
U martu je Marko Mišković prvostepeno osuđen na tri i po godine zatvora i osam miliona dinara zbog utaje poreza, a Milo Đurašković na sedam godina zatvora i šest miliona dinara zbog zloupotreba u kruševačkom FAM-u i poreske utaje. Obojica su oslobođena optužbi da su učestvovali u zloupotrebama u poslovanju preduzeća za puteve. Miroslavu Miškoviću se sudilo sa njima, ali je krajem prošle godine, kada se razboleo, postupak protiv njega razdvojen.
Miroslav Miššković i njegov sin Marko bili su uhapššeni u decembru 2012. godine. Posle viššemesečnog boravka u pritvoru, puššteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od višše miliona evra, a pasošši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boraviššte bez odobrenja suda.
Suđenje će biti nastavljeno 9. juna. Tada će završne reči izneti optuženi Miroslav Mišković i njegovi advokati. Posle toga sud će zakazati izricanje presude.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUĐENJE MIŠKOVIĆU: Tužilaštvo traži 12 godina zatvora

Izvor: Kurir, 26.Maj.2016

...Zamenik tužioca je pored kazne zatvora tražila i novčanu kaznu, ali nije opredelila visinu..U nastavku suđenja Miškoviću, Tužilaštvo za organizovani kriminal dalo je završne reči u tom procesu, nakon što je sudsko veće Specijalnog suda odbilo nove dokazne predloge odbrane za saslušanje...

Nastavak na Kurir...

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Miroslava Miškovića!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2016

Zamenik tužioca Tamara Ristić zatražila je danas pred Specijalnim sudom zatvorsku kaznu od 12 godina za vlasnika Delte Miroslava Miškovića, zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja, čime je putarska preduzeća oštetio za 30 miliona evra. Zamenik tužioca je pored kazne zatvora tražila i novčanu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.